Over mij

Mijn missie als orthomoleculair hormoon expert en darmtherapeut is om jou de kennis en kunde te geven hoe je met dagelijkse beslissingen jouw gezondheid (en die van jouw gezin) positief kan beïnvloeden. Ik wil dat jij jouw lichaam leert kennen, zodat je de juiste keuzes maakt op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Stap voor stap en aangepast op jouw persoonlijke situatie. Want wat voor de een geschikt is, hoeft  niet voor een ander te zijn.

Mijn naam is Karin Prins. Ik ben orthomoleculair hormoon expert en darmtherapeut maar ook zeker een ervaringsdeskundige. Sinds 2021 heb ik een praktijk in omgeving Rotterdam, maar ik werk ook online zodat ik vrouwen uit het hele land kan helpen. 

Als moeder van een zoon met een bruisend sociaal leven en een drukke praktijk, begrijp ik hoe uitdagend het is om alle ballen in de lucht te houden. Gedurende de jaren heb ik gezondheidsklachten ervaren en de bijbehorende diagnose, het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), geaccepteerd als mijn ‘normaal’. Totdat ik mij steeds meer realiseerde dat dit allesbehalve normaal was, en ik weer gezond en energiek wilde zijn. Tijdens mijn studie orthomoleculaire geneeskunde ontdekte ik alles over het zelfhelend vermogen van het lichaam en hoe je dit positief kunt beïnvloeden. Deze kennis gun ik iedereen, en daarom wil ik het graag delen!

Karin, Molecule Health

Vanuit mijn persoonlijke zoektocht naar oplossingen voor vage klachten groeide mijn interesse in de kracht van voeding. Wat ik mij vooral af vroeg; welke impact heeft voeding op zowel het lichaam als de emoties? De beroemde uitspraak van Hippocrates, “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding,” heeft mij geïnspireerd. Mijn missie begon hier: vrouwen bijstaan in het ontdekken van de oorzaken van hun klachten en hoe hiermee om te gaan, zodat ze zich weer comfortabel voelen in hun vel en volop kunnen genieten van het leven. Hierbij denk ik aan diverse uitdagingen zoals  vermoeidheid, darmklachten (waaronder het Prikkelbare Darm Syndroom), overgangsverschijnselen, PMS, stress en overgewicht.

Meestal weten we precies hoe we onze auto moeten onderhouden en grijpen we in wanneer er waarschuwingslampjes op het dashboard gaan branden. Maar doen we hetzelfde met ons lichaam? Reageren we op signalen als er iets niet goed gaat of als onze aandacht nodig is? Of wachten we tot het moment dat we echt aan de kant van de “weg” komen te staan? Ons lichaam geeft vaak ruim van tevoren subtiele signalen. Door hiervan bewust te zijn en te weten hoe hiermee om te gaan, kunnen we samen prachtige en gezonde resultaten behalen. Mijn missie is om je te laten zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om het lichaam weer in balans te brengen.

“Jouw lichaam probeert jou door middel van het afgeven van signalen iets duidelijk te maken. Daar moet je wel naar luisteren!”
Handtekening

Karin Prins

Opleidingen

Om van mijn passie mijn beroep te kunnen maken heb ik diverse studies gevolgd:

Orthomoleculaire voeding – Civas Opleidingen
Orthomoleculaire suppletie – Civas Opleidingen
Orthomoleculair therapeut gevorderd – Ortho Health Foundation
Orthomoleculair specialist hormonen – Ortho Health Foundation
Orthomoleculaire zorg bij zwangerschap – Ortho Health Foundation
Orthomoleculair epigenetisch therapeut  – Ortho Health Foundation
Medische basiskennis HBO – School voor Homeopathie
Darm gezondheid HBO – Civas Opleidingen
Plantaardige voeding – Civas Opleidingen
Darmtherapie – RP Sanitas Humanus
Darmtherapie specialist – RP Sanitas Humanus
Wegwijs in bloeduitslagen – RP Sanitas Humanus
Farmacologie  – Evenwijs
Ketogeen therapeut – Ketogeen Instituut Nederland
Masterclass Darmmicrobioom therapie – Medivere
Masterclass schildklier en het zenuwstelsel – RP Sanitas Humanus
Chat openen
Welkom bij Praktijk Molecule Health. Kan ik je ergens bij helpen? Laat een berichtje achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.