over mij

Ik ben Karin Prins, 41 jaar, woonachtig in Rotterdam samen met mijn gezin. Ik ben orthomoleculair darmtherapeut en ervaringsdeskundige.

Ik ben Karin Prins, 41 jaar, woonachtig in Rotterdam samen met mijn gezin. Ik ben orthomoleculair darmtherapeut en ervarings deskundige. Van jongs af aan kampte ik zelf met darmklachten en had ik vaak buikpijn.

Na vele onderzoeken kreeg ik uiteindelijk een jaar later de diagnose “PDS” (een prikkelbaar darm syndroom). Vanuit de reguliere zorg kreeg ik hier verder geen behandelplan voor. De arts zei dat ik hier mee moest leren leven en medicatie kon gebruiken wanneer de klachten toenamen. Enerzijds was ik opgelucht met een diagnose maar voor mij ontbraken de handvaten om hier mee om te gaan.

Ik besloot het heft in eigen handen te nemen. En ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn darmklachten. Jouw lichaam probeert jou door middel van het afgeven van signalen iets duidelijk te maken. Daar moet je wel naar luisteren! Ergens in het werkingsmechanisme van het lichaam loopt er iets vast.

Karin, Molecule Health
Vanaf dat moment begon mijn zoektocht naar de juiste voeding voor mijn lichaam. Ik heb mijn tijd besteed aan het lezen van veel literatuur over voeding en darmproblematiek, waardoor ik mijn kennis op dit gebied aanzienlijk heb vergroot. Ik kwam erachter welke systemen met elkaar verbonden zijn. Dat een gezonde darm ontzettend belangrijk is omdat deze een hoofdrol speelt bij de vertering en opname van voedsel. Bijdraagt aan een sterk immuunsysteem maar ook aan een gezonde hormonale balans.

Door anders te gaan eten verdwenen mijn klachten, voelde ik mij veel fitter, energieker en bovenal een stuk gezonder. Door de jaren heen heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. Ik besloot van mijn passie mijn beroep te maken en volgde diverse studies in de orthomoleculaire geneeskunde en darmtherapie. Vervolgens richtte ik mijn eigen praktijk ‘Molecule Health’ op.

Jouw lichaam probeert jou door middel van het afgeven van signalen iets duidelijk te maken. Daar moet je wel naar luisteren!
Handtekening
karin prins

Opleidingen

Om van mijn passie mijn beroep te kunnen maken heb ik diverse studies gevolgd:

Orthomoleculaire voeding
Orthomoleculaire suppletie
Orthomoleculair therapeut gevorderd
Orthomoleculair therapeut basis
Orthomoleculair specialist hormonen
Orthomoleculaire zorg bij zwangerschap
Orthomoleculair epigenetisch therapeut (i.o)
Medische basiskennis
Darm gezondheid
Darmtherapie
Darmtherapie specialist (i.o.)
Plantaardige voeding
Wegwijs in bloeduitslagen
Farmacologie i.o.
Ketogeen therapeut
Masterclass Darmmicrobioom therapie
Masterclass schildklier en het zenuwstelsel