Darmtherapie voor (chronische) darmklachten

Darmtherapie is een therapie voor de darmen die onder andere gericht is op het herstellen het microbioom (darmflora), darmwand, darmslijmvlies en het verwijderen van bacteriën, schimmels en/of parasieten. Er zijn verschillende factoren die darmproblemen veroorzaken. Denk hierbij aan voedselintoleranties en allergieën, een verkeerd voedingspatroon, virale infecties, een bacteriële overgroei, bepaalde geneesmiddelen, tekort aan enzymen, parasieten, schimmels, stress, overgewicht etc.

Gezond groenten

De meest voorkomende klachten zijn;

Om de disbalans in de darm te herstellen is het belangrijk om te zoeken naar de oorzaak van je verteringsklachten. Vervolgens kunnen we deze effectief aanpakken. Dit doen we door middel van inzicht krijgen in de conditie van het darmslijmvlies. We kijken ook naar de samenstelling van het darm-microbroom (beter bekend als darmflora). Er wordt gekeken naar de verhouding van de “slechte en goede bacteriën” of deze in de juiste samenstelling aanwezig zijn. We kijken of de vertering goed werkt. Of er sprake is van ontstekingen in de de darmen en kijken we naar de eventuele aanwezigheid van parasieten of schimmels.

Meten is weten! Doormiddel van ontlastingsonderzoek en/of bloedonderzoek krijgen we op deze manier inzicht in de status van jouw darmgezondheid. Aan de hand van een bloedonderzoek, kunnen we (aanvullend) onderzoek doen naar voedselintoleranties.

Voor wie is darmtherapie zinvol?

Darmtherapie is zinvol vol mensen met (chronische) buikpijn. Darmklachten zoals diaree, obstipatie, opgeblazen buik, winderigheid, een spastische darm maar ook voor mensen met een darmontstekingen zoals Colitis Ulcerosa, ziekte van Crohn en/of diverticulitis. En omdat de darmen de conditie van alle slijmvliezen regelen, het immuunsysteem aansturen, de hormonale balans ondersteunen kan darmtherapie ook zinvol zijn bij klachten als; allergieën, depressie, eczeem, chronische vermoeidheid

Karin, Molecule Health
Personal Training
Bewegen

Beweging Beweging heeft naast voeding en leefstijl een zeer grote invloed op onze gezondheid. Door middel van beweging worden er neurotransmitters en hormonen aangemaakt die het lichaam gezonder en sterker maken. Het is belangrijk naast gezonde voeding ook te blijven bewegen. Wij adviseren minimaal 30 minuten per dag te bewegen.

In samenwerking met Kick Personal Training bieden wij op maat gemaakte trainingen en bewegingsadviezen welke vanuit huis kunnen worden uitgevoerd. Wil je toch liever op locatie trainen, dan behoort een één op één training met één van onze trainers ook tot de mogelijkheid.